WVO Zorg

Samen voelt beter

Valpreventie In Balans

Valpreventie In Balans

Afbeelding: 
Omschrijving: 

Gladde badkamervloer, scheve stoeptegels, natte bladeren in het bos, net iets te gehaast de trap af. Zowel binnen- als buitenhuis zijn er veel situaties waarbij u lelijk kunt vallen en verwondingen kunt oplopen. Wilt u steviger in uw schoenen staan? Kom dan naar de cursus Valpreventie.

Cursus 'Valpreventie In Balans'

'Valpreventie in Balans' is een cursus die wordt gegeven door deskundige en ervaren docenten. Tijdens de cursus leert u hoe u valpartijen kunt voorkomen. Er worden onder meer beweegoefeningen gedaan gericht op fitheid en het versterken van de balans. U leert over het gebruik en de instelling van de juiste loopmiddelen. Daarnaast worden eventuele onveilige situaties in en om het huis besproken en krijgt u praktische tips om uw omgeving veiliger te maken. De cursus is voor mensen vanaf circa 55 jaar. Senioren die de cursus hebben gevolgd, hebben een betere balans, voelen zich zekerder en meer ontspannen.

U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig. Alle informatie en de oefeningen, die u tijdens de bijeenkomsten gedaan heeft, kunt u nalezen in het cursusboek.

Cursusinformatie

Cursusprijs
€ 50,- voor 10 lessen (incl. cursusboek)
Cursusduur
Cursus bestaat uit 10 lessen van 1uur
Startdatum 
4 oktober 2022
Cursusdag(en) 
Dinsdag
14.00 - 15.00 uur
Locatie 
Docent 
Anneke van Velzen
Startdatum 
7 februari 2023
Cursusdag(en) 
Dinsdag
14.00 - 15.00 uur
Locatie 
Docent 
Anneke van Velzen