WVO Zorg

Samen voelt beter

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vragen over aanmelden

Kan ik het programmaboekje met alle activiteiten en cursussen van WVO Zorg thuis ontvangen?

U kunt het programmaboekje via het contactformulier, per e-mail of telefonisch bij ons aanvragen. Wij sturen het dan zo snel mogelijk naar u toe.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een cursus?

U kunt zich aanmelden voor een cursus via de website of door het aanmeldformulier in het programmaboekje in te vullen en op te sturen of af te geven bij Ter Reede. Voor sommige cursussen dient u zich rechtstreeks aan te melden bij de docent. Als dit het geval is, staat dit bij de cursusinformatie vermeldt.

Hoe kan ik mij aanmelden via de website?

Als u zich via de website aanmeldt, kunt u zich via de aanmeldknop inschrijven voor de cursus van uw keuze. U dient 1-malig een gebruikersaccount aan te maken. Indien u nadien gegevens wilt wijzigen of zich wenst uit te schrijven, kan dit via uw online account. Indien u eerst nog vragen heeft over de cursus, kunt u via het contactformulier, per e-mail of telefonisch, contact met ons opnemen.

Mag ik eerst vrijblijvend een proefles volgen voor ik mij aanmeld voor een beweeggroep?

Ja, dat mag. Als u zich na de gratis proefles wilt inschrijven, kunt aan de docent een inschrijfformulier vragen. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een proefles. U kunt géén proefles volgen bij de cursussen uit het overige aanbod.

Wat zijn algemene voorwaarden?

Als u zich aanmeldt voor een cursus of beweeggroep verbindt u zich aan de algemene voorwaarden. Dit zijn de afspraken tussen WVO Zorg en u als cursist. In de algemene voorwaarden zijn bijvoorbeeld afspraken gemaakt over betaling, annulering en aansprakelijkheid.
 
Waarom moet ik een account aanmaken als ik mij wil aanmelden voor een cursus?

Wanneer u een account aanmaakt, kunt u zelf uw gegevens inzien en wijzigen. Bij een adreswijziging of afmelding kunt u dit eenvoudig doen door in te loggen op uw account en uw wijziging te registreren. Daarnaast geeft u, als u zich aanmeldt voor een cursus of activiteit, vertrouwelijke informatie aan ons door zoals uw adresgegevens, geboortedatum en telefoonnummer. Door het aanmaken van een account kunnen wij uw privacy beter waarborgen.
 
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

U ontvangt van ons een bevestiging van uw aanmelding. Uiterlijk een week voor de start van de cursus ontvangt u van ons een uitnodigingsbrief met alle benodigde informatie. Als er onvoldoende deelnemers zijn om de cursus te laten doorgaan of als er een wachtlijst is, laten wij u dit zo snel mogelijk weten.

Ik zou mij graag aanmelden voor een cursus, maar kan dit niet vanwege bijv. een mobiliteitsprobleem, mantelzorgtaak of andere reden, wat kan ik doen?

Neemt u contact met ons op, wij denken graag met u mee over een oplossing.

Vragen over betalen en kortingen

Hoe kan ik betalen voor een cursus?

WVO Zorg werkt met automatische incasso. Op het aanmeldformulier in het programmaboekje kunt u een machtiging ondertekenen voor automatische incasso. Als u zich aanmeldt via de website kunt u hier een machtigingsformulier downloaden. Als de cursus doorgaat, wordt het bedrag in één keer voor de start van de cursus afgeschreven. Indien u geen machtiging afgeeft, krijgt u een factuur van ons en betaalt u €2,50 administratiekosten bovenop de cursusprijs.

Als bij de cursusinformatie staat dat u zich rechtstreeks bij de docent kunt opgeven, betaalt u de eerste les aan de docent.

Hoe kan ik betalen voor een beweeggroep?

Als u zich aanmeldt voor een beweeggroep schrijft u zich in voor het gehele cursusjaar. WVO Zorg werkt met automatische incasso. U ontvangt een inschrijf- en machtigingsformulier van de docent. De contributie wordt in 3 termijnen afgeschreven. Als u halverwege het seizoen instroomt, wordt de contributie naar rato verrekend.
 
Waarom moet ik administratiekosten betalen als ik het cursusgeld zelf overmaak?

Wanneer u zelf het cursusgeld overmaakt, moet de afdeling financiën meerdere handelingen en controles uitvoeren voor het verwerken van uw betaling dan bij een automatische incasso. Om die reden worden administratiekosten in rekening gebracht.

Ik wil mij aanmelden, maar leef van een minimum inkomen, kom ik in aanmerking voor korting op de cursusprijs?

Ja, als u op Walcheren woont en een minimuminkomen heeft, kunt u in aanmerking komen voor een financiële bijdrage uit het Fonds cultuur, sport en onderwijs. Orionis Walcheren kan u hierover informeren: www.orioniswalcheren.nl.

Ik heb De Pas, kan ik korting krijgen op de cursusprijs?

Indien u korting kunt krijgen met de voordeelpas van WVO Zorg, staat dit vermeldt bij de cursusprijs. Deze korting wordt verrekend als u dit aangeeft op het aanmeldformulier .

Vragen over afmelden en wijzigingen

Hoe kan ik me afmelden voor een cursus of beweeggroep?

Als u zich wilt afmelden, dient u dit schriftelijk te doen bij WVO Zorg. Dit kan met het contactformulier, per post of per e-mail.  U ontvangt van ons een bevestiging van uw afmelding. Afhankelijk van wanneer u opzegt, kunnen hier administratiekosten aan verbonden zijn.

Als deelnemer aan een beweeggroep dient u rekening te houden met een opzegtermijn van 1 maand ingaande per de 1e van de maand. 

Ik heb me ingeschreven voor een cursus, maar nu wil ik mij toch afmelden. Moet ik nu betalen?

Annulering (zonder kosten) na inschrijving voor een cursus, is mogelijk tot uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus. Als u binnen 2 weken voor aanvang van de cursus annuleert, worden administratiekosten à €15,- in rekening gebracht. Bij annulering na aanvang van een cursus wordt géén restitutie van het betaalde cursusgeld verleend en blijft de verplichting bestaan het volledige cursusgeld te betalen.

Ik ben ziek. Bij wie moet ik mij afmelden voor een les?

Als u ziek bent, kunt u zich rechtstreeks afmelden bij de docent. De docent zal de eerste les zijn of haar contactgegevens doorgeven. 

Ik heb mij aangemeld voor een cursus of beweeggroep en nu ga ik verhuizen/ wijzigt mijn telefoonnummer. Aan wie moet ik dit doorgeven?

U dient wijzigingen in uw contactgegevens met het contactformulier, per e-mail of telefonisch.